drevený domček KARIBU DAHME 1 (42558) natur LG1700

Drevený domček, hrúbka steny 14 mm, rozmery š 180 x d 123 cm, vonkajšia plocha domčeka 2,21 m2.

Dostupnosť
Aktuálne vypredané
termín doručenia vám upresníme telefonicky
605,76 €
504,80 € bez DPH
Úsmev ako dar
+2,00 €
Za nákup získate 606 bodov.

Nemecká kvalita od prémiového nemeckého výrobcu Karibu Holztechnik GmbH.

Základný model dreveného domčeka pre vašu záhradu. Tento model má sedlovú strechu a dvojkrídlové dvere na pántoch s oknom v každom krídle. Stavebným materiálom domčeku sú drevené profily hrúbky 14 mm perfektne vyfrézovane zo severského smreku. Dodávame ako stavebnicu v rozloženom stave, kde steny tvoria predpripravené menšie panely, ktoré iba zoskrutkujete k sebe a strechu tvorí celistvá doska. To garantuje extrémne jednoduchú montáž, ktorú zvládne každý domáci majster.

Krátky popis:

  • drevené profily hrúbky 14 mm
  • vonkajší rozmer š 180 x d 123 cm
  • vnútorný rozmer š 174 x d 117 cm
  • rozmer strechy š 207 x d 140 cm
  • dvojkrídlové dvere na pántoch o celkovej svetlosti š 114,5 x v 175 cm
  • okno v každom dvernom krídle (presklenie z plastového skla), rozmer 50,5 x 50,5 cm
  • dodávané bez podlahy
  • v balení je všetko potrebné kovanie
  • obsahom balenia je základový tlakovo impregnovaný nosný podlahový rošt (rám) zo severskej borovice, na ktorý je možné rovno priskrutkovať podlahu
  • farba: prírodné drevo

Základy domčeka:
Venujte prosím MIMORIADNU starostlivosť pri budovaní základu pre domček. Základ postavte tak, aby horná hrana základu presahovala asi o 5 cm okolitý terén. Základ musí byť presne vyvážaný do vodorovnej roviny a odvodnený, aby základové trámiky ležali v rovine. Aby bolo zabránené priamemu kontaktu so zemou a vniknutiu zemnej vlhkosti do trámikov, podložte nosný rošt domčeka pásky z bitúmenové lepenky (nie sú súčasťou dodávky). Pre trvanlivosť základov je nutné dodržať tieto najdôležitejšie predpoklady - podklad, pravouhlosť a presná rovina. S kvalitným základom vydrži domček o mnoho rokov dlhšie. Nechajte si poradiť alebo základ nechtajte zhotoviť odborníkom - stavbárom.

Podlaha:
Ak domček rovno staviate na dlažbe, betónu alebo inom pevnom a nosnom povrchu, tak podlahu nepotrebujete. Avšak ju odporúčame, je to z užívateľského hľadiska oveľa príjemnejšie, podlaha vám pomôže vytvoriť útulnejši a čistejši vnútorný priestor domčeka. Podlahový rám (rošt) z tlakovo impregnované severskej borovice, na ktorý sa dá priskrutkovať podlaha, je obsahom základného balenia domčeka. Pre stavbu podlahy nie je úplne nutné prikupovať originálnú podlahu, na podlahový rám možno priskrutkovať podlahu z akéhokoľvek vhodného materiálu (palubovky, OSB dosky), ktorý prirežete na požadované rozmery. Dokúpením originálne podlahy ale získate istotu, že všetko "pasuje" a ušetríte si tak časť práce. Položenie podlahy je nutné v prípade, že domček stavíte na mäkkom povrchu. Vlastná originálna podlaha sa skladá zo smrekových profilov s perom a drážkou. Podkladová konštrukcia (nosný rám) je potom tvorená 60 mm širokými, tlakovo impregnovanými podlahovými nosníkmi (už obsiahnuté v základnom balení). Originálne modely podláh nájdete v tomto eshope v menu montážne príslušenstvo KARIBU.

Strecha:
Strecha je zhotovená z drevotrieskových dosiek. Strešná krytina nie je obsahom dodávky a je nutné ju ihneď po stavbe doplniť podľa vlastnej voľby. Pre domčeky so šikmou strechou odporúčame samolepiacu bitúmenovu lepenku, na ploche strechy samolepiacu strešnú hliníkovo-bitúmenovú fóliu. Pri strechách so sklonom > 15o je vhodný aj bitúmenový šindeľ. Potrebný počet samolepiacich rolí bitúmenovej krytiny s rozmerom 0,5 x 5 metrov pre tento model domčeka = 2 role.

Povrchová úprava domčeka:
Tento model domčeku dodávame v prevedení prírodné drevo:

  • Prírodné drevo - pred montážou musia byť všetky stavebné diely ošetrené hlboko pôsobiacim základným náterom a preventívnym náterom proti zamodraniu a plesni, a to z vonkajšej aj vnútornej strany dielcov. Pre konečný náter použite aj vo vnútornom priestore poveternostne odolnu lazúru s dobrými fyzikálnymi vlastnosťami, ktorá ochráni drevo proti vlhkosti a slnečnému žiareniu. Lazúra by mala byť zároveň vodeodpudivá, svetlostála a vlhkosti odolná. Dbajte na to, aby lazúra mala dostatok farebného pigmentu, pretože inak by mohlo dôjsť k zošednutieu dreva. Nepoužívajte žiadny lak! Nechajte si podrobne poradiť od odborného predajcu farieb, čo sa týka ochrany prírodného ihličnatého dreva a dodržujte pracovný postup výrobcu náterovej hmoty. Ďalšie náter vykonávajte po dokonalom zaschnutí a vyvetraní. Dôkladnou ochranou dreva zásadne ovplyvníte životnosť záhradného domčeka. Povrchovú ochranu domčeka je nutné pravidelne opakovať a domček tak udržiavať v dobrom stave.

Skladovanie pred montážou:
Pozor, balík s materiálom nie je vodotesný. Folie chráni drevo len proti znečisteniu. Skladujte preto rozložený domček až do konečnej montáže v suchu, nie priamo položený na zemi, chránený proti vplyvom počasia (vlhkosť, slnko atď.). Neskladovať vo vykurovanom priestore!

Povolenie k stavbe domčeka:
Drevený domček s pevnými základmi môže vyžadovať určitá povolenia od miestnych úradov. Preto radšej pred nákupom domčeku overte na stavebnom úrade aktuálnu situáciu s územným rozhodnutím (rozhodnutie o umiestnení stavby). Odporúčame na všetkých miestnych úradoch overiť platné predpisy pre oblasť plánovanej stavby domčeka, pretože stavba domčeka môže byť úrady zrovna v mieste vašej záhrady z rôznych dôvodov obmedzená. Ak máte záhradku (pozemok) v nájme, tak sa musíte dohodnúť aj s jej majiteľom.

Doprava:
Osobný odber na našich pobočkách je možný, však počítajte s veľkou hmotnosťou domčeka a s nutnosťou zodpovedajúceho prívesného vozíka alebo radšej dodávky (napr. Tranzitu). Ak si objednáte našu dopravu, tak domček dopravíme v rozloženom stave najbližšie hranici vášho pozemku. Domček bude zložený vedľa nákladného vozidla, ktoré príde čo najbližšie vami udanej adrese. Akúkoľvek ďalšiu manipuláciu so zloženým domčekom (napr. z miesta zloženia na záhradu, do garáže) si musí zabezpečiť kupujúci, dopravca ďalšie premiestňovanie domčeka nezabezpečuje. Pri vykládke je nutná spolupráca kupujúceho. Predovšetkým u väčších domčekov vopred počítajte s tým, že zabalený domček môže predstavovať viac paliet o celkovej hmotnosti v stovkách kg!

Upozornenie:

  • výrobok dodávame v rozloženom stave
  • produkt na obrázku môže obsahovať príplatkové príslušenstvo alebo prvky, ktoré nie sú obsahom základného balenia
  • tento produkt je určený výhradne pre nekomerčné domáce použitie

Rozmery balenia:

  • paleta - 180 x 122 x 38 cm / 147 kg

Súbory

Farba drevo
Hmotnosť 147kg
Krajina pôvodu Nemecko
Šírka (vonkajšia) 1,80m
Dĺžka (vonkajšia) 1,23m
Výška (vonkajšia) 2,19m
Výrobca KARIBU HOLZTECHNIK
Kategória drevené domčeky
Zastavaná plocha 2,2m2
Dvere dvoukrídlové na pántoch
Šírka dverí 1,15m
Výška dverí 1,74m
Podlaha pribalená nie
Strešná krytina (obsah dodávky) nie
Výška steny 1,82m
Plocha strechy 3,3m2
Sklon strechy 20o
Povrchová plocha k náteru m2
Zaťaženie strechy na sneh 75kg/m2
Vnútorná plocha m2
Hrúbka strechy domčeka 16mm
Okná (materiál presklenia) plexisklo
Hrúbka steny 14mm
Typ strechy sedlová
Stenové okno ks

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.


Súvisiace produkty

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Ústretový, rýchle dodanie

Overený zákazník,

Bolo to rýchle

Overený zákazník,

rýchle dodanie tovaru , tovar splnil moje ocakavanie

Overený zákazník,