fínska sauna KARIBU TORGE (86187) terragrau LG1926

Vonkajšie sauny | Kód: LG1926

Vonkajšia fínska sauna, stena 38 mm, vonkajšie rozmery š 196 x h 196 x v 228 cm, určená pre 2 osoby.

Dostupnosť
Aktuálne vypredané
termín doručenia vám upresníme telefonicky
4 025,10 €
3 354,25 € bez DPH
Úsmev ako dar
+2,00 €
Za nákup získate 4025 bodov.

Nemecká kvalita od prémiového nemeckého výrobcu Karibu Holztechnik GmbH.

Vonkajší model fínskej sauny pre vašu záhradu. Sauna je určená pre 2 ležiace osoby. Moderný dizajn s chrómovými rohovými lištami. Jej výrobca, firma KARIBU HOLZTECHNIK z nemeckých Brém, dokázala svojimi výrobkami úspešne nadviazať na stáročnú tradíciu škandinávskeho saunovanie a súčasne do nej zapracovať dnešnej modernej technológie. Dodávame ako stavebnicu v rozloženom stave, kde steny tvoria jednotlivé drevené profily, ktoré iba sesadíte k sebe a zoskrutkujete, strechu tvorí celistvá doska. To garantuje jednoduchú montáž, ktorú zvládne každý domáci majster. Steny sauny sú zložené zo špeciálne hladených dosiek s dvojitým perom a drážkou, čo garantuje neobyčajnú pevnosť spoja. Aby teplo z vnútorných priestorov sauny nemohlo unikať stropom bola do strechy zabudovaná izolácia z minerálnej vlny o sile 42 mm.

Saunové kachle:
Kachle nie sú obsahom dodávky sauny. Ide o vonkajšiu saunu, takže odporúčame dokúpiť výkonné 9 kW kachle. Vyžadujem však 400 V, istenie 16 A, kábel 5 x 2,5 mm a zapojenie odporúčame odborníkom. Veľkou výhodou je rýchle vyhriatie sauny. Dodávame s integrovaným ovládačom priamo na kachliach alebo s externým digitálnym ovládačom (pre montáž zvonku sauny). Všetky modely kachlí majú vnútorné časti z korózie odolných materiálov a sú dodávané vrátane 18 kg saunových kameňov.

Krátky popis:

  • hrúbka steny 38 mm
  • vonkajšie rozmery: š 196 x h 196 cm
  • vnútorný rozmer: š 185 x h 185 x v 190 cm
  • rozmer strechy: š 232 x h 227 cm
  • plocha: 3,7 m2, vnútorný priestor: 7,67 m3
  • predný vstup
  • výška steny: 201 cm
  • výška k hrebeňu: 228 cm
  • podlaha: smrekové palubovky šírka 96 mm, hrúbka 19 mm, tlakovo impregnovaný podlahový rám
  • dvere: izolované drevené dvere s čírym izolačným sklom, zámok s 3 kľúčmi, možno inštalovať iba ako ľavé (priechod: 78 x 175 cm)
  • strecha: plochá strecha, tepelná izolácia minerálnou vlnou 42 mm
  • plocha strechy: 5,0 m2
  • sklon strechy: 6o
  • 2x ležadlo z osikového dreva
    • 1. ležadlo šírka 57 cm (max 250 kg)
    • 2. ležadlo šírka 57 cm (max 250 kg)
  • drevený ochranný rám na kachle
  • farba: terragrau

Základy:
Venujte prosím MIMORIADNU starostlivosť pri budovaní základov pre saunový domček. Základ postavte tak, aby horná hrana základu presahovala asi 5 cm okolitý terén. Základ musí byť presne vyvážaný do vodorovnej roviny a odvodnený, aby základové trámiky ležali v rovine. Aby bolo zabránené priamemu kontaktu so zemou a vniknutiu zemnej vlhkosti do trámikov, podložte nosný rošt domčeka pásky z bitúmenové lepenky (nie sú súčasťou dodávky). Pre trvanlivosť základov je nutné dodržať tieto najdôležitejšie predpoklady - podklad, pravouhlosť a presná rovina. S kvalitným základom vydržia domček o mnoho rokov dlhšie. Nechajte si poradiť alebo základ zhotoviť odborníkom-stavbárom.

Strecha:
Strecha je zhotovená z drevených dosiek 16 mm. Strešná krytina nie je obsahom dodávky a je nutné ju ihneď po stavbe doplniť podľa vlastnej voľby. Pre domčeky so šikmou strechou odporúčame samolepiace bitúmenovou lepenku, na plochej strechy samolepiace strešné hliníkovo-bitúmenovou fóliu. Pri strechách so sklonom > 15o je vhodný aj bitúmenový šindeľ. Potrebný počet rolí samolepiacej ALU-bitumentovej krytiny o rozmere 1 x 5 metrov je pre tento model domčeka = 2 role.

Podlaha:
Podlaha sa skladá zo smrekových paluboviek hrúbky 19 mm a šírky 96 mm s perom a drážkou. Nosný rám podlahy je potom tvorený tlakovo impregnovanými profilmi.

Povrchová úprava:
Tento model sauny dodávame v profesionálnom nátere KARIBU (odtieň terragrau RAL 0604005):

  • Profesionálnu KARIBU FARBSYSTEM - drevené profily sú z vonkajšej strany už vo výrobe opatrené kvalitnou vodoodpudivou farbou, ktorá ochráni drevo pred vplyvom UV žiarenia a počasia. Vnútorná strana zostáva vždy v prírodnom neošetrenom stave. KARIBU FARBSYSTÉM so sebou nesú istú počiatočnú investíciu, ale v konečnom dôsledku veľkú úsporu času, práce i peňazí.

Vyhriatie sauny:
Teplota v saune by mala kolísať medzi 80-90°C. Treba počítať s tým, že teplý vzduch sa hromadí pri strope, preto sa teplota v rôznych výškach môže výrazne líšiť. Teplota pri podlahe by sa mala pohybovať okolo 20-25°C, v úrovni lavíc by mala byť teplota v rozmedzí 65-75°C a približne 10 cm pod stropom by teplota mala dosahovať 90°C. Teploty merajte min 10 cm od stien. Ak máte v úmysle vonkajšu saunu využívať aj v zimnom období, tak počítajte s tým, že na rýchlosť a najmä na výšku a rozloženie dosiahnutej teploty môžu mať úplne zásadný vplyv vonkajšie podmienky. Pri nízkych teplotách pod bodom mrazu a silnom zimnom chladnom vetre sa môže sauna vyhrievať výrazne dlhšiu dobu, prípadne dôjde k dosiahnutiu nižších teplôt. V prípade využívania sauny v zimnom období odporúčame podlahu sauny odizolovať od plochy, na ktorej je sauna postavená (pomocou tvrdeného polystyrénu, minerálnej vaty, PUR dosiek apod.). Podchladené základy môžu výrazne ochladzovať podlahu sauny a spôsobiť výrazné predĺženie doby vykúrenia priestoru. Prípadne saunu vybavte pecou navyše.

Skladovanie pred montážou:
Pozor, balík s materiálom nie je vodotesný. Folie chráni drevo len proti znečisteniu. Skladujte preto stavebné sadu až do konečnej montáže v suchu, nie priamo položenú na zemi, chránenú proti vplyvom počasia (vlhkosť, slnko atď.). Neskladovať vo vykurovanom priestore!

Doprava:
Osobný odber na našich pobočkách je možný, však počítajte s väčšou hmotnosťou sauny a s nutnosťou zodpovedajúceho prívesného vozíka alebo radšej dodávky (napr. Tranzitu). Ak si objednáte našu dopravu, tak sauna bude zložená vedľa nákladného vozidla, ktoré príde čo najbližšie vami udanej adrese. Akúkoľvek ďalšiu manipuláciu s produktom (napr. z miesta zloženia do bytu, na záhradu, do garáže) si musí zabezpečiť kupujúci, dopravca ďalšie premiestňovanie tovaru nezabezpečuje. Pri vykládke je nutná spolupráca kupujúceho. Predovšetkým u väčších sáun vopred počítajte s tým, že zabalená sauna môže predstavovať viac paliet o celkovej hmotnosti v stovkách kg!

Upozornenie:

  • výrobok dodávame v rozloženom stave
  • produkt na obrázku môže obsahovať príplatkové príslušenstvo alebo prvky, ktoré nie sú obsahom základného balenia
  • tento produkt je určený výhradne pre nekomerčné domáce použitie

Rozmery balenia:

  • 240 x 116 x 66 cm / 477 kg
  • 236 x 102 x 23 cm / 50 kg

Súbory

Farba terragrau
Hmotnosť 527kg
Krajina pôvodu Nemecko
Počet osôb 2
Šírka (vonkajšia) 1,96m
Výška (vonkajšia) 2,28m
Materiál konštrukcie severský smrk
Výrobca KARIBU HOLZTECHNIK
Kategória vonkajšie sauny
Dvere jednokrídlové na pántoch s izolačným sklom
Podlaha pribalená áno
Hĺbka k stene 1,96m
Plocha strechy 5,0m2
Materiál lavíc a príslušenstva osikove drevo
Počet a rozmer lavíc 2x / šířka 57 cm
Funkce ionizace nie
Vestavěné rádio nie
Hrúbka steny 38mm
Typ sauny vonkajšia
Odporúčaný výkon kachlí 9 kW
Odporúčaný typ kachlí elektrická kamna

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.


Súvisiace produkty

DOPRAVA ZADARMO AKCIA -20% BEST SELLER
saunová pec KARIBU 9 kW (80637) s externým dig. ovladačom

saunová pec KARIBU 9 kW (80637) s externým dig. ovladačom LG1923

592,43 € 740,54 €

Tovar na sklade (51 ks)

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Ústretový, rýchle dodanie

Overený zákazník,

Bolo to rýchle

Overený zákazník,

rýchle dodanie tovaru , tovar splnil moje ocakavanie

Overený zákazník,